Τίτλοι μακροοικονομικών νέων

Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών για την εκτέλεση του προϋπολογισμού της κεντρικής κυβέρνησης σε τροποποιημένη βάση κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2021, ο προϋπολογισμός της κεντρικής κυβέρνησης κατέγραψε έλλειμμα ύψους EUR 10.150εκ έναντι στόχου ελλείμματος EUR 13.011εκ (με βάση το ΜΠΔΣ 2022-25) και ελλείμματος EUR 11.269εκ την ίδια περίοδο το 2020. Σε πρωτογενή βάση, ο προϋπολογισμός κατέγραψε έλλειμμα EUR 5.960εκ έναντι στόχου ελλείμματος EUR 8.855εκ και ελλείμματος EUR 7.011εκ την ίδια περίοδο του 2020. Σημειώνουμε ότι το τελικό έλλειμμα είναι σχεδόν αμετάβλητο σε σχέση με τα προκαταρτικά στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες (euro2day.gr), στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης δημόσιας διαβούλευσης σχετικά με τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωζώνης, ο ESM πρότεινε τον καθορισμό ανώτατου ορίου 3% του ΑΕΠ για το δημοσιονομικό έλλειμμα και 100% του ΑΕΠ για το χρέος (ως % του ΑΕΠ).

 

Τίτλοι εταιρικών νέων

Η Mytilineos έχει προγραμματίσει να ανακοινώσει σήμερα πριν το άνοιγμα βασικά οικονομικά μεγέθη για το τρίτο τρίμηνο του 2021. Αναμένουμε πωλήσεις EUR 646εκ., ετήσια άνοδος 56%, EBITDA EUR 82εκ., ετήσια μείωση 8%, και καθαρά κέρδη EUR 35εκ., ετήσια άνοδος 8%. Σε επίπεδο εννεαμήνου, προβλέπουμε πωλήσεις EUR 1.640εκ., ετήσια άνοδος 22%, EBITDA EUR 240εκ., ετήσια άνοδος 2%, και καθαρά κέρδη EUR 112εκ., ετήσια άνοδος 10%.

H EXAE ανακοίνωσε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Σωκράτης Λαζαρίδης ενημέρωσε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την θέση του. O κ. Λαζαρίδης θα παραμείνει Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας για ένα εύλογο διάστημα ολίγων μηνών, ώστε να υπάρξει το αναγκαίο χρονικό περιθώριο να ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής του διαδόχου του. Tο Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να αναθέσει στην Επιτροπή Επιλογής Υποψηφίων (nomination committee) την έναρξη διαδικασίας επιλογής υποψηφίων, με στόχο η όλη διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του επόμενου έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες (Καθημερινή), η Τράπεζα Πειραιώς ζήτησε από 5 διεθνείς τράπεζες να λειτουργήσουν από κοινού για την έκδοση του πρώτου «πράσινου» ομολόγου της. Συγκεκριμένα, η τράπεζα σκοπεύει να αντλήσει EUR 500εκ από αυτό το ομόλογο που θα έχει 6ετή διάρκεια. Το ίδιο ρεπορτάζ προσθέτει ότι τα βιβλία θα ανοίξουν σήμερα ή αύριο. Η τράπεζα θα χρησιμοποιήσει το 50% των εσόδων της έκδοσης για τη χρηματοδότηση πράσινων δανείων και το υπόλοιπο 50% για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων.

 

Αποποίηση Ευθύνης

Οι απόψεις, τιμές, ποσά ή επιτόκια και κάθε προφορική ή γραπτή ανάλυση είναι ενδεικτικές και αντανακλούν καλόπιστα γενόμενες παραδοχές, καθώς και την διαθέσιμη σε μας πληροφόρηση για τα σχετικά δεδομένα της αγοράς. Έχουν απλώς ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν συνιστούν σε καμία περίπτωση προτροπή για πραγματοποίηση και προτροπή οποιασδήποτε συναλλαγής. Τα δεδομένα που παρατίθενται έχουν ληφθεί από πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες και έχει καταβληθεί κάθε δυνατή επιμέλεια για την ορθή επεξεργασία τους. Ωστόσο, τα δεδομένα δεν έχουν επαληθευτεί από την Εταιρία και δεν παρέχεται καμία εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή, για την ακρίβεια, πληρότητα ή εγκυρότητά τους. Οι απόψεις που διατυπώνονται ισχύουν κατά τη χρονική στιγμή εκδόσεως του εντύπου και υπόκεινται σε αναθεώρηση χωρίς οποιαδήποτε προειδοποίηση.

Πρωινή ενημέρωση 26-10-2021 .pdf