Τίτλοι μακροοικονομικών νέων

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών την περίοδο Ιανουάριος-Αύγουστος 2021 παρουσίασε έλλειμμα ύψους EUR 5.417 εκ. έναντι ελλείμματος ύψους EUR 7.904 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2020, με την μείωση να οφείλεται κυρίως στην ισχυρή ανάκαμψη του τουρισμού. Τον Αύγουστο, ο λογαριασμός τρεχουσών συναλλαγών κατέγραψε πλεόνασμα EUR 1.413 εκ. από έλλειμα EUR 151 εκ. τον ίδιο μήνα πέρυσι και πλεόνασμα EUR 1.803 εκ. τον Αύγουστο του 2019.

 

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο ΙΟΒΕ εκτιμάει ότι η Ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 8-8.5% φέτος, ενώ για το 2022 προβλέπει ανάπτυξη 4% στο βασικό σενάριο και 2-2,5% στο χειρότερο σενάριο λόγω covid.

 

Τίτλοι κλαδικών νέων

Σύμφωνα με πληροφορίες (Καθημερινή), ο υπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Καραμανλής ανέφερε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να δημοπρατήσει σιδηροδρομικά έργα αξίας EUR 3,3 δισ. για το σύνολο της χώρας, στο εγγύς μέλλον.

 

Τίτλοι εταιρικών νέων

H Titan Cement International (TCI) ανακοίνωσε ότι μετά την επανέναρξη του προγράμματος αγοράς ιδίως μετοχών αγόρασε συνολικά 9.941 την περίοδο October 14 – October 20 στο Euronext και στο ΧΑ, με τις ίδιες μετοχές να αντιπροσωπεύουν το 1,67% το συνόλου των μετοχών.

 

Σύμφωνα με το capital.gr, οι δεσμευτικές προσφορές στους δύο διαγωνισμούς που τρέχουν  από το δημόσιο για τα περιουσιακά στοιχεία την ΛΑΡΚΟ, αναμένεται προς τα τέλη Νοεμβρίου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από τους 6 αρχικά ενδιαφερόμενους μόνο 3, περιλαμβανομένων των Mytilineos και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, συνεχίζουν να ενδιαφέρονται για τον διαγωνισμό.

 

H εταιρία Φουρλής Συμμετοχών ανακοίνωσε ότι θα δημοσιεύσει τα αποτελέσματα 9μηνου 2021 στις 23 Νοεμβρίου, μετά το κλείσιμο της αγοράς, ενώ η τηλεδιάσκεψη θα λάβει χώρα στις 24 Νοεμβρίου στις 17:00 ώρα Ελλάδος. Η εταιρία γνωστοποίησε ότι το ουγγρικό επενδυτικό fund HOLD Alapkezelő Zrt κατέχει το 5,06% του μετοχικού της κεφαλαίου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η HOLD διαχειρίζεται συνολικά κεφάλαια EUR 1,5δις.

 

Η Quest ανακοίνωσε ότι μετά την επιτυχή πώληση της θυγατρικής της Cardlink, προτίθεται να διαθέσει στους μετόχους της ως προσωρινό μέρισμα μέρος των εσόδων της πώλησης. Πιο συγκεκριμένα, το προσωρινό μέρισμα εκτιμάται στα EUR 1,25/μετοχή (προ παρακράτησης φόρου 5%), το οποίο υποδηλώνει μερισματική απόδοση 8% με βάση τη χθεσινή τιμή κλεισίματος της μετοχής.

 

H Aegean Airlines ανακοίνωσε ότι θα δημοσιεύσει τα αποτελέσματα 9μηνου 2021 στις 24 Νοεμβρίου, πριν το άνοιγμα της αγοράς.

 

Αποποίηση Ευθύνης

Οι απόψεις, τιμές, ποσά ή επιτόκια και κάθε προφορική ή γραπτή ανάλυση είναι ενδεικτικές και αντανακλούν καλόπιστα γενόμενες παραδοχές, καθώς και την διαθέσιμη σε μας πληροφόρηση για τα σχετικά δεδομένα της αγοράς. Έχουν απλώς ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν συνιστούν σε καμία περίπτωση προτροπή για πραγματοποίηση και προτροπή οποιασδήποτε συναλλαγής. Τα δεδομένα που παρατίθενται έχουν ληφθεί από πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες και έχει καταβληθεί κάθε δυνατή επιμέλεια για την ορθή επεξεργασία τους. Ωστόσο, τα δεδομένα δεν έχουν επαληθευτεί από την Εταιρία και δεν παρέχεται καμία εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή, για την ακρίβεια, πληρότητα ή εγκυρότητά τους. Οι απόψεις που διατυπώνονται ισχύουν κατά τη χρονική στιγμή εκδόσεως του εντύπου και υπόκεινται σε αναθεώρηση χωρίς οποιαδήποτε προειδοποίηση.

Πρωινή ενημέρωση 22-10-2021 .pdf