Τίτλοι μακροοικονομικών νέων

Σε συνέντευξή του στο Politico, ο επικεφαλής της ΤτΕ κ. Στουρνάρας υποστήριξε ότι το ΑΕΠ της χώρας θα αναπτυχθεί περισσότερο από 6% φέτος, υψηλότερα δηλαδή από την αναθεωρημένη εκτίμηση της κυβέρνησης κατά 5,9%, προσθέτοντας ότι το ΑΕΠ του 2021 πιθανότατα θα είναι υψηλότερο από το επίπεδο προ της πανδημίας. Ανέφερε επίσης ότι το ΑΕΠ θα αυξάνεται κατά 3,5% κατά μέσο όρο (ετησίως) αυτήν τη δεκαετία. Τέλος, υποστήριξε ότι αυτή η ανάκαμψη, μαζί με τη δέσμευση της κυβέρνησης για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, θα επιτρέψει στην ΕΚΤ να συνεχίσει να αγοράζει ΟΕΔ ακόμη και μετά τη λήξη του προγράμματος πανδημικής αγοράς έκτακτης ανάγκης (PEPP).

 

Τίτλοι κλαδικών νέων 

Σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 140% σε ετήσια βάση στα EUR 3,38δις το 7μηνο του 2021 η οποία οφείλεται στην άνοδο της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης (4,55εκ ταξιδιώτες, αύξηση 51% σε ετήσια βάση) και της μέσης δαπάνης ανά ταξίδι (+57% σε ετήσια βάση).

 

Τίτλοι εταιρικών νέων

Εφαρμόζοντας την τελευταία απόφαση της ΕΓΣ (reverse split 60 παλαιών: 1 νέα μετοχή), η Attica Bank ανακοίνωσε ότι έχει προσαρμόσει ανάλογα τον αριθμό των εκδοθέντων warrants και την τιμή εξάσκησης. Η τράπεζα ανέφερε επίσης ότι τα 16,54 εκατ. warrants που δεν ασκήθηκαν από τους υφιστάμενους μετόχους (ή 991,99εκ. πριν το reverse split ), θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο ΧΑ στις 30 Σεπτεμβρίου, υποθέτοντας ότι το σχετικό ενημερωτικό δελτίο έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η τράπεζα ανέφερε επίσης ότι η διαπραγμάτευση των τίτλων θα διαρκέσει για 15 ημέρες και στη συνέχεια θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές μετοχές.

Η Attica Bank ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει νομικά δεσμευτική συμφωνία σε σχέση με την τιτλοποίηση ΝΡΕ με την ονομασία «Omega» ύψους EUR 1,285δις. Συγκεκριμένα, με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η τράπεζα θα διατηρήσει το 100% των senior ομολόγων (EUR 630εκ) kαι θα πουλήσει το 95% των mezzanine και junior ομολόγων, ονομαστικής αξίας EUR 70εκ. και EUR 585εκ αντίστοιχα. Μόλις ολοκληρωθεί η συναλλαγή, η τράπεζα θα επιδιώξει να συμπεριλάβει τα senior ομόλογα της στο πρόγραμμα προστασίας περιουσιακών στοιχείων Ηρακλής ΙΙ.

Η Epsilon Net ανακοίνωσε τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου 2021, σύμφωνα με τα οποία τα έσοδα ανήλθαν στα EUR 17,8εκ (+111% σε ετήσια βάση), τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα EUR 6,2εκ από EUR 1,8εκ στο α’ εξάμηνο 2020, ενώ τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν στα EUR 5,0εκ από EUR 1,0εκ στο αντίστοιχο εξάμηνο του 2020. Σημειώνεται ότι στο πρώτο εξάμηνο 2021 ενοποιήθηκαν τα αποτελέσματα της νεοϊδρυθείσας Epsilon SingularLogic, χωρίς όμως να συμπεριλαμβάνεται σημαντικό τμήμα των εσόδων της δραστηριότητας των έργων ιδιοπαραγόμενου λογισμικού στον ιδιωτικό τομέα, καθώς η διαδικασία της διάσπασης και εισφοράς του αντίστοιχου κλάδου από την Singular Logic στην Epsilon SingularLogic ολοκληρώθηκε στις 14/07/2021.

H Cenergy γνωστοποίησε ότι θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της για το 1 εξάμηνο του 2021 σήμερα, μετά το κλείσιμο της αγοράς. Η τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματα έχει προγραμματιστεί για αύριο στις 15:00 ώρα Ελλάδος.

 

Αποποίηση Ευθύνης

Οι απόψεις, τιμές, ποσά ή επιτόκια και κάθε προφορική ή γραπτή ανάλυση είναι ενδεικτικές και αντανακλούν καλόπιστα γενόμενες παραδοχές, καθώς και την διαθέσιμη σε μας πληροφόρηση για τα σχετικά δεδομένα της αγοράς. Έχουν απλώς ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν συνιστούν σε καμία περίπτωση προτροπή για πραγματοποίηση και προτροπή οποιασδήποτε συναλλαγής. Τα δεδομένα που παρατίθενται έχουν ληφθεί από πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες και έχει καταβληθεί κάθε δυνατή επιμέλεια για την ορθή επεξεργασία τους. Ωστόσο, τα δεδομένα δεν έχουν επαληθευτεί από την Εταιρία και δεν παρέχεται καμία εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή, για την ακρίβεια, πληρότητα ή εγκυρότητά τους. Οι απόψεις που διατυπώνονται ισχύουν κατά τη χρονική στιγμή εκδόσεως του εντύπου και υπόκεινται σε αναθεώρηση χωρίς οποιαδήποτε προειδοποίηση.

Πρωινή ενημέρωση 22-09-2021.pdf