Τίτλοι μακροοικονομικών νέων

Σύμφωνα με πληροφορίες (Καθημερινή), αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης, της ΕΚ και της ΕΚΤ εξετάζουν τις συνθήκες υπό τις οποίες η Ελλάδα θα μπορούσε να ενταχθεί στο συμβατικό πρόγραμμα ρευστότητας της ΕΚΤ μόλις λήξει το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (PEPP). Η απόφαση για το θέμα αυτό αναμένεται στη συνεδρίαση της ΕΚΤ που έχει οριστεί για τις 16 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της ΤτΕ k. Στουρνάρας έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι πιστεύει ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει να αγοράζει ΟΕΔ ακόμη και μετά τη λήξη του PEPP.

Σύμφωνα με πληροφορίες (Καθημερινή), η Ευρωπαϊκή Επίτροπος για τη Συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις Elisa Ferreira ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει ό, τι μπορεί για να επιταχύνει την αναθεώρηση των επιχειρησιακών σχεδίων που υποβάλλει η Ελλάδα για τη νέα περίοδο χρηματοδότησης 2021-27 στο πλαίσιο του RRF. Η κα. Ferreira διευκρίνισε ότι «μετά την έγκριση του γενικού σχεδίου υπάρχουν τρεις μήνες για να προτείνει η χώρα τα επιχειρησιακά σχέδια και πέντε μήνες για να τα αναλύσει η Επιτροπή. Όσο πιο ισχυρά είναι τα σχέδια, τόσο μικρότερος είναι ο χρόνος για να τα αναλύσει και η Επιτροπή».

 

Τίτλοι κλαδικών νέων

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) σχετικά με την αδειοδότηση της υπηρεσίας δορυφορικού internet θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εταιρία Starlink του Elon Musk θα ξεκινήσει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω ενός δικτύου δορυφόρων χαμηλής τροχιάς (Low Earth Orbit) πριν το τέλος του 2021.

 

Τίτλοι εταιρικών νέων

Η μετοχή του ΟΠΑΠ θα διαπραγματεύεται αύριο, χωρίς το δικαίωμα στο ενδιάμεσο μέρισμα των EUR 0,10/μετοχή για τη χρήση του 2021. Το καθαρό πόσο είναι EUR 0,095/μετοχή (0,7% μερισματική απόδοση με βάση το χθεσινό κλείσιμο της τιμής της μετοχής), ενώ οι δικαιούχοι μέτοχοι μπορούν να λάβουν μετοχές αντί για μετρητά. Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει στις 10 Νοεμβρίου.

Η ΔΕΗ θα πραγματοποιήσει σήμερα ΕΓΣ με τα κύρια θέματα της ατζέντας να είναι τα εξής: 1) έγκριση πώλησης μεριδίου 49% του ΔΕΔΔΗΕ και της σχετικής διάσπασης (απόσχισης) του κλάδου διανομής και 2) αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ). Όσον αφορά την ΑΜΚ, οι μέτοχοι θα κληθούν να εξουσιοδοτήσουν το ΔΣ να αυξήσει το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας και να καθορίσει τους όρους καθώς και τον τρόπο και τους όρους της προσφοράς.

 

Αποποίηση Ευθύνης

Οι απόψεις, τιμές, ποσά ή επιτόκια και κάθε προφορική ή γραπτή ανάλυση είναι ενδεικτικές και αντανακλούν καλόπιστα γενόμενες παραδοχές, καθώς και την διαθέσιμη σε μας πληροφόρηση για τα σχετικά δεδομένα της αγοράς. Έχουν απλώς ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν συνιστούν σε καμία περίπτωση προτροπή για πραγματοποίηση και προτροπή οποιασδήποτε συναλλαγής. Τα δεδομένα που παρατίθενται έχουν ληφθεί από πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες και έχει καταβληθεί κάθε δυνατή επιμέλεια για την ορθή επεξεργασία τους. Ωστόσο, τα δεδομένα δεν έχουν επαληθευτεί από την Εταιρία και δεν παρέχεται καμία εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή, για την ακρίβεια, πληρότητα ή εγκυρότητά τους. Οι απόψεις που διατυπώνονται ισχύουν κατά τη χρονική στιγμή εκδόσεως του εντύπου και υπόκεινται σε αναθεώρηση χωρίς οποιαδήποτε προειδοποίηση.

Πρωινή ενημέρωση 19-10-2021 .pdf