Τίτλοι μακροοικονομικών νέων

Σύμφωνα με τα προκαταρτικά στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών για την εκτέλεση του προϋπολογισμού της κεντρικής κυβέρνησης σε τροποποιημένη βάση κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2021, ο προϋπολογισμός της κεντρικής κυβέρνησης κατέγραψε έλλειμμα ύψους EUR 10.523εκ έναντι στόχου ελλείμματος EUR 13.487εκ (με βάση το ΜΠΔΣ 2022-25) και ελλείμματος EUR 9.681εκ την ίδια περίοδο το 2020. Σε πρωτογενή βάση, ο προϋπολογισμός κατέγραψε έλλειμμα EUR 6.385εκ έναντι στόχου ελλείμματος EUR 9.405εκ και ελλείμματος EUR 5.484εκ την ίδια περίοδο του 2020.

 

Τίτλοι νέων της αγοράς

Σύμφωνα με δημοσιεύματα (liberal.gr), η Πειραιώς θα εισέλθει στον δείκτη FTSE Emerging Europe Mid Cap index ως αποτέλεσμα της αναβάθμισής της από τον δείκτη Small Cap, ενώ η Entersoft και η Epsilon Net εισέρχονται στον δείκτη FTSE Emerging Europe Micro Cap index, από τον οποίο διαγράφονται η Πλαστικά Θράκης, η Κρι – Κρι, η Attica Bank και η MIG. Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ σήμερα, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

 

Τίτλοι εταιρικών νέων

Η Jumbo δημοσίευσε ισχυρά αποτελέσματα για το α’ εξάμηνο 2021 τα οποία ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων της αγοράς λόγω της βελτίωσης του μικτού περιθωρίου και της σημαντικής μείωσης των λειτουργικών δαπανών. Ειδικότερα, η εταιρία ανακοίνωσε πωλήσεις EUR 313,8εκ (+12,5% σε ετήσια βάση), λειτουργικά κέρδη (EBITDA) EUR 103εκ (+27% σε ετήσια βάση, 15% καλύτερα των εκτιμήσεων) και καθαρά κέρδη EUR 67,2εκ (+35% σε ετήσια βάση, 21% καλύτερα των εκτιμήσεων) για το α’ εξάμηνο του 2021.

Η Alpha Bank ανακοίνωσε ότι εξέδωσε επιτυχώς ένα νέο Senior Preferred ομόλογο ύψους EUR 500εκ, με λήξη 6,5 ετών (που μπορεί να ανακληθεί στα 5,5 χρόνια)  με κουπόνι 2,5% και απόδοση 2,625%. Η έκδοση υπερκαλύφθηκε περίπου 2 φορές. Η τράπεζα με την έκδοση αυτή αποσκοπεί στην κάλυψη των στόχων της για τις Ελάχιστες Απαιτήσεις Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων (Minimum Required Eligible Liabilities – MREL), σύμφωνα με το ανανεωμένο Στρατηγικό της Σχέδιο, ενισχύοντας σημαντικά την παρουσία της στις διεθνείς κεφαλαιαγορές. Ταυτόχρονα, η συναλλαγή συμβάλλει στην επέκταση της επενδυτικής της βάσης και βελτιώνει περαιτέρω τη χρηματοδοτική της δομή.

Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι την περίοδο 10/09/2021-16/09/2021, αγόρασε συνολικά 236.627 ίδιες μετοχές, με μέση τιμή κτήσης EUR 16,2775/μετοχή. Μετά και τις προαναφερόμενες αγορές, η εταιρία κατέχει 4.567.892 ίδιες μετοχές, ποσοστό 1,00% του συνόλου των μετοχών της.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, τουλάχιστον 4 εκφράσεις ενδιαφέροντος αναμένονται σήμερα στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για το 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, η λίστα με τους ενδιαφερόμενους μπορεί να περιλαμβάνει το σχήμα όμιλος Άττικα με Άκτωρ, η Ιταλική εταιρία Grimaldi που ελέγχει την Minoan Lines, ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με τον όμιλο Aviareps, και σχήμα υπό την ΑΝΕΚ.

Η Aegean Airlines θα ανακοινώσει σήμερα τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου 2021, πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης. Η εταιρία θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη για το σχολιασμό των αποτελεσμάτων την Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου στις 16:30 ώρα Ελλάδος.

Η Attica Bank ανακοίνωσε ότι η διαδικασία άσκησης δικαιωμάτων εξαγοράς παραστατικών τίτλων δικαιωμάτων κτήσης κοινών μετοχών (warrants) ολοκληρώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου. Αναλυτικά, ασκήθηκαν 527.647 warrants στην τιμή άσκησης των EUR 0,153 /μετοχή. Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των δικαιωμάτων που εκδόθηκαν (τα οποία θα μετατραπούν σε μετοχές σε αναλογία 1: 1) ήταν π. 993εκ. Ως αποτέλεσμα, μόνο το 0,05% αυτών ασκήθηκαν. Υπενθυμίζεται ότι οι νέες μετοχές που θα εκδοθούν από τα warrants θα περιληφθούν στο reserve split (60 παλιές προς μια νέα).

 

Αποποίηση Ευθύνης

Οι απόψεις, τιμές, ποσά ή επιτόκια και κάθε προφορική ή γραπτή ανάλυση είναι ενδεικτικές και αντανακλούν καλόπιστα γενόμενες παραδοχές, καθώς και την διαθέσιμη σε μας πληροφόρηση για τα σχετικά δεδομένα της αγοράς. Έχουν απλώς ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν συνιστούν σε καμία περίπτωση προτροπή για πραγματοποίηση και προτροπή οποιασδήποτε συναλλαγής. Τα δεδομένα που παρατίθενται έχουν ληφθεί από πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες και έχει καταβληθεί κάθε δυνατή επιμέλεια για την ορθή επεξεργασία τους. Ωστόσο, τα δεδομένα δεν έχουν επαληθευτεί από την Εταιρία και δεν παρέχεται καμία εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή, για την ακρίβεια, πληρότητα ή εγκυρότητά τους. Οι απόψεις που διατυπώνονται ισχύουν κατά τη χρονική στιγμή εκδόσεως του εντύπου και υπόκεινται σε αναθεώρηση χωρίς οποιαδήποτε προειδοποίηση.

Πρωινή ενημέρωση 17-09-2021.pdf