Τίτλοι μακροοικονομικών νέων

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών για την εκτέλεση του προϋπολογισμού της κεντρικής κυβέρνησης σε τροποποιημένη βάση κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2021, ο προϋπολογισμός της κεντρικής κυβέρνησης κατέγραψε έλλειμμα ύψους EUR 12.215εκ έναντι στόχου ελλείμματος EUR 12.950εκ (με βάση το ΜΠΔΣ 2022-25) και ελλείμματος EUR 9.232εκ την ίδια περίοδο το 2020. Σε πρωτογενή βάση, ο προϋπολογισμός κατέγραψε έλλειμμα EUR 9.088εκ έναντι στόχου ελλείμματος EUR 9.919εκ και ελλείμματος EUR 6.101εκ την ίδια περίοδο του 2020.

 

Τίτλοι κλαδικών νέων

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ανακοίνωσε ότι παρέλαβε δύο δεσμευτικές προσφορές για την από κοινού πώληση με τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Υποδομών. Δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν οι: 1) EP INVESTMENT ADVISORS και 2) ITALGA. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 65% και η ΕΛΠΕ το υπόλοιπο 35% της ΔΕΠΑ Υποδομών. Η διαδικασία αξιολόγησης των δεσμευτικών προσφορών, ώστε να διαπιστωθεί η πλήρωση των προβλεπόμενων κριτηρίων, θα εκκινήσει άμεσα, ενώ στη συνέχεια, σε συνεδρίαση του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ θα αποσφραγιστούν οι οικονομικές προσφορές, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε τη αποσφράγιση των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών για την Εγνατία Οδό. Προσφορές κατατέθηκαν από τα σχήματα 1) GEK TERNA – EGIS PROJECTS και 2) VINCI HIGHWAYS – VINCI CONCESIONES – MYTILINEOS – AVAX. Σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας και αφού διαπιστωθεί η πλήρωση των προβλεπόμενων κριτηρίων, θα ακολουθήσει η διαδικασία υποβολής βελτιωμένων οικονομικών προσφορών, η οποία θα λάβει χώρα κατόπιν νεότερης απόφασης του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ.

 

Τίτλοι εταιρικών νέων

Σύμφωνα με πληροφορίες (euro2day.gr), η Τράπεζα Πειραιώς αποφάσισε να παρατείνει την προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την πώληση του χαρτοφυλακίου leasing NPE ύψους EUR 500εκ (έργο Sunshine) έως τις 10 Αυγούστου. Το ίδιο δημοσίευμα προσθέτει ότι στα ενδιαφερόμενα μέρη περιλαμβάνονται οι Bain, Fortress , η κοινοπραξία Canadian Professional Insurance Broker (CPIB) με την ισπανική εταιρεία διαχείρισης επισφαλών περιουσιακών στοιχείων Hipoges καθώς και το σχήμα DEVA-Qquant.

Η Alpha Services and Holdings ανακοίνωσε ότι το μερίδιο του ΤΧΣ στην τράπεζα διαμορφώθηκε στο 9%, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της ΑΜΚ της ύψους EUR 800εκ.

Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε την ακύρωση 3.469.500 ιδίων μετοχών (0,75% του συνόλου) και την διαγραφή τους από το ΧΑ στις 19 Ιουλίου. Μετά την ακύρωση των ιδίων μετοχών, το μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ θα απαρτίζεται από 456.739.120 μετοχών, εκ των οποίων η Deutsche Telekom θα κατέχει το 48,3%.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του mononews, κατά την διάρκεια επενδυτικής ημερίδας, ο διευθύνων σύμβουλος της LAMDA Development δήλωσε ότι τα κατασκευαστικά έργα στο Ελληνικό θα ξεκινήσουν στο πρώτο εξάμηνο του 2022, προσθέτοντας ότι οι συμφωνημένες προπωλήσεις κατοικιών και πωλήσεις οικοπέδων ανέρχονται ήδη σε EUR 700εκ, ενώ εκτιμάται πως μέχρι το τέλος του έτους θα φτάσουν τα EUR 1,2δις. Ο κ. Αθανασίου προέβλεψε πως η εκτιμώμενη συνολική καθαρή εσωτερική αξία (NAV) της Lamda θα προσεγγίσει τα EUR 3,0δις το 2025 (ήτοι EUR 17,00/μετοχή).

Στην ομιλία του στη τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, ο Πρόεδρος της Aegean Airlines Ευτύχης Βασιλάκης ανέφερε ότι οι πωλήσεις εισιτηρίων τον Ιούνιο και τον Ιούλιο είναι στο 75% του 2019, επισημαίνοντας ότι η αβεβαιότητα παραμένει καθώς η πανδημία συνεχίζει να αποτελεί απειλή. Δήλωσε επίσης ότι το πρώτο εξάμηνο ήταν ζημιογόνο, αν και με μειωμένες ζημιές σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Η εταιρεία Σαράντης Α.Ε. γνωστοποίησε ότι ο κ. Κυριάκος Σαράντης (Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου), αγόρασε 24.934 μετοχές της εταιρίας στη μέση τιμή των EUR 8,74/μετοχή μεταξύ 12-14 Ιουλίου 2021. Η εταιρία θα πραγματοποιήσει σήμερα έκτακτη γενική συνέλευση με μοναδικό θέμα την έγκριση της Πολιτικής Καταλληλότητας των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

 

Αποποίηση Ευθύνης

Οι απόψεις, τιμές, ποσά ή επιτόκια και κάθε προφορική ή γραπτή ανάλυση είναι ενδεικτικές και αντανακλούν καλόπιστα γενόμενες παραδοχές, καθώς και την διαθέσιμη σε μας πληροφόρηση για τα σχετικά δεδομένα της αγοράς. Έχουν απλώς ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν συνιστούν σε καμία περίπτωση προτροπή για πραγματοποίηση και προτροπή οποιασδήποτε συναλλαγής. Τα δεδομένα που παρατίθενται έχουν ληφθεί από πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες και έχει καταβληθεί κάθε δυνατή επιμέλεια για την ορθή επεξεργασία τους. Ωστόσο, τα δεδομένα δεν έχουν επαληθευτεί από την Εταιρία και δεν παρέχεται καμία εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή, για την ακρίβεια, πληρότητα ή εγκυρότητά τους. Οι απόψεις που διατυπώνονται ισχύουν κατά τη χρονική στιγμή εκδόσεως του εντύπου και υπόκεινται σε αναθεώρηση χωρίς οποιαδήποτε προειδοποίηση.

Πρωινή ενημέρωση 16-07-2021.pdf