Τίτλοι μακροοικονομικών νέων

Σύμφωνα με πληροφορίες (euro2day.gr), μετά την επιτυχημένη AMK της Alpha Services and Holdings και την έκδοση 800εκ νέων μετοχών, η FTSE / Russel θα συμπεριλάβει τις νέες μετοχές στους δείκτες της. Συγκεκριμένα, οι αλλαγές θα ισχύσουν από αύριο και θα επηρεάσουν τους ακόλουθους δείκτες: 1) FTSE All-World Index, 2) FTSE MPF All-World Index, 3) FTSE Global Mid Cap Index και 4) FTSE Emerging Index. Το ίδιο δημοσίευμα προσθέτει ότι οι αλλαγές θα επηρεάσουν 27,4 εκατομμύρια μετοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες (euro2day.gr), η Εθνική Τράπεζα πραγματοποίησε χθες συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, όπου η διοικητική ομάδα ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ σχετικά με τη διαδικασία και τις προσφορές που ελήφθησαν για την τιτλοποίηση Frontier. Το ίδιο δημοσίευμα προσθέτει ότι δεν ελήφθησαν αποφάσεις, κάτι που αναμένεται να συμβεί τις επόμενες 10 ημέρες, δηλαδή προς τα τέλη Ιουλίου. Η Intrum, κοινοπραξία στην οποία μετέχει η DoValue και η Cepal είναι ανάμεσα στις εταιρείες που υπέβαλαν προσφορές.

Σύμφωνα με το capital.gr, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έδωσε το πράσινο φως για το ενημερωτικό της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ ύψους EUR 120,5 εκ. από τα οποία EUR 20,5 εκ. θα χρηματοδοτήσουν νέες επενδύσεις σε ΑΠΕ και EUR 100 εκ. θα πάνε για αύξηση κεφαλαίου της κατασκευαστικής θυγατρικής ΑΚΤΩΡ  για κάλυψη υποχρεώσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η προτεινόμενη αύξηση κεφαλαίου θα γίνει στην τιμή EUR 0,90 για κάθε νέα μετοχή και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων. Η σχέση ανταλλαγής είναι 1,25 νέες μετοχές για κάθε 2 παλιές μετοχές.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, το Ολλανδικό fund Reggeborgh Invest BV αύξησε το ποσοστό της στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελλάκτωρ στο 28% από 27,3% αποκτώντας μετοχές από την ελεύθερη διασπορά. Σημειώνουμε ότι  το Reggeborgh έχει δικαίωμα να αγοράσει επί πλέον 3,2% μέχρι τις 20 Ιουλίου, 2021, ανεβάζοντας το ποσοστό στο 30,5%. Τέλος, το Reggeborgh έχει δεσμευτεί να συμμετάσχει στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ εξασκώντας πλήρως τα δικαιώματα συμμετοχής της όπως απορρέουν από την παρούσα μετοχική σύνθεση και στην περίπτωση κατά την οποία μέτοχοι της εταιρείας δεν ασκήσουν πλήρως τα δικαιώματα τους, θα αιτηθεί στο ΔΣ αγορά επιπρόσθετων μετοχών που θα προκύψουν από τυχόν αδιάθετα δικαιώματα μετόχων μέχρι ενός ποσού.

Σύμφωνα με το newmonery.gr, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) θα ανοίξει αύριο τις δύο δεσμευτικές προσφορές για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού και τριών κάθετων οδικών αξόνων της. Συγκεκριμένα, τις δύο δεσμευτικές προσφορές έχουν καταθέσει οι κοινοπραξίες: 1) VINCI HIGHWAYS. – VINCI CONCESIONES. – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣΑΒΑΞ, 2) ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – EGIS PROJECTS.

Σήμερα ξεκινάει η δημόσια προσφορά για το 7ετές ομόλογο της Prodea Investments (θα διαπραγματεύεται στο Χρηματιστηρίου Αθηνών) η οποία θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή. Η Prodea επιδιώκει να αντλήσει κεφάλαια έως EUR 300εκ για τη χρηματοδότηση αειφόρων επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία καθώς και η αποπληρωμή υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων που συνδέονται με ακίνητο το οποίο έχει αναπτυχθεί με βάση τις αρχές βιώσιμης ανάπτυξης. Το εύρος απόδοσης του ομολόγου καθορίστηκε στο 2,20%-2,60%. Βασικές ημερομηνίες χρονοδιαγράμματος: α) 14/7/2021: έναρξη της δημόσιας προσφοράς, β) 16/7/2021: λήξη της δημόσιας προσφοράς, γ) 21/7/2021: έναρξη διαπραγμάτευσης των ομολόγων. Η Optima Bank είναι μεταξύ των αναδόχων της έκδοσης.

 

Αποποίηση Ευθύνης

Οι απόψεις, τιμές, ποσά ή επιτόκια και κάθε προφορική ή γραπτή ανάλυση είναι ενδεικτικές και αντανακλούν καλόπιστα γενόμενες παραδοχές, καθώς και την διαθέσιμη σε μας πληροφόρηση για τα σχετικά δεδομένα της αγοράς. Έχουν απλώς ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν συνιστούν σε καμία περίπτωση προτροπή για πραγματοποίηση και προτροπή οποιασδήποτε συναλλαγής. Τα δεδομένα που παρατίθενται έχουν ληφθεί από πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες και έχει καταβληθεί κάθε δυνατή επιμέλεια για την ορθή επεξεργασία τους. Ωστόσο, τα δεδομένα δεν έχουν επαληθευτεί από την Εταιρία και δεν παρέχεται καμία εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή, για την ακρίβεια, πληρότητα ή εγκυρότητά τους. Οι απόψεις που διατυπώνονται ισχύουν κατά τη χρονική στιγμή εκδόσεως του εντύπου και υπόκεινται σε αναθεώρηση χωρίς οποιαδήποτε προειδοποίηση.

Πρωινή ενημέρωση 14-07-2021.pdf