Τίτλοι μακροοικονομικών νέων

Σύμφωνα με πληροφορίες (Καθημερινή) το Υπ. Οικ. εκτιμά ότι οι ταξιδιωτικές εισπράξεις μπορεί να φθάσουν τα EUR 10δις φέτος, έναντι EUR 18,2δις το 2019 και EUR 4,5δισ.  πέρυσι. Αυτή η εκτίμηση είναι επίσης η τελευταία εκτίμηση και του ΣΕΤΕ. Σημειώστε επίσης ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιουλίου, τα έσοδα προήλθαν τόσο από υψηλότερες αφίξεις (έναντι 2020) όσο και από υψηλότερες δαπάνες ανά ταξίδι, ακόμη και σε σύγκριση με το 2019.

 

Τίτλοι εταιρικών νέων

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ παρουσίασε χθες το αναθεωρημένο στρατηγικό σχέδιο του ομίλου με βασικό μήνυμα της παρουσίασης την εκτίμηση για ελεύθερες χρηματοοικονομικές ροές πάνω από EUR 300 εκ. από το 2025 και μετά, ενώ έκανε και ανάλυση της χρηματοδότησης των έργων.

Σύμφωνα με πληροφορίες (mononews.gr), η BlackRock, η Vanguard, η Norges Bank και το Apollo είναι μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στην επικείμενη ΑΜΚ της ΔΕΗ, επενδύοντας π. EUR 50εκ έκαστος. Το ίδιο δημοσίευμα προσθέτει ότι η Helikon είναι επίσης πρόθυμη να επενδύσει επιπλέον EUR 70εκ και ότι και άλλα private equity funds και family offices έχουν επίσης εκφράσει το ενδιαφέρον τους να επενδύσουν στην εταιρεία. Δεδομένου αυτού του αυξημένου ενδιαφέροντος, το δημοσίευμα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η ΑΜΚ μπορεί να ξεπεράσει τα EUR 1,0-1,2δισ.  και να φτάσει ακόμη και το EUR 1,5δισ.

Σύμφωνα με το energypress.gr, ΔΕΗ και RWE θα υπογράψουν σήμερα την συμφωνία για την ίδρυση κοινοπραξίας με σκοπό την κοινή ανάπτυξη ΑΠΕ (κυρίως φωτοβολταϊκά) με συνολική ισχύ 2 GW σε περίοδο 3 έως 5 έτη στην Ελλάδα. Η κάθε πλευρά θα συνεισφέρει περίπου 1 GW, με την ΔΕΗ να συνεισφέρει 940 MW φωτοβολταϊκά έργα σε λιγνιτικές εκτάσεις στο Αμύνταιο μέρος των οποίων έχει ήδη λάβει τις απαραίτητες άδειες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, για τον σκοπό αυτό η RWE εξαγόρασε άδειες για 2 μεγάλα φωτοβολταϊκά ισχύος 700 MW και 300 MW αντίστοιχα. Τα πρώτα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν την κατασκευή τους το πρώτο εξάμηνο του 2022.  Η συμμετοχή της ΔΕΗ στο JV θα είναι 49%.

Με ανακοίνωση στο ΧΑ, η Ιντρακόμ Συμμετοχών επιβεβαίωσε δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι βρίσκεται σε διερευνητικές συζητήσεις με την δανέζικη εταιρία Netcompany για ενδεχόμενη συναλλαγή που αφορά την Intrasoft International. Η εταιρία σημειώνει στην ανακοίνωση ότι δεν υπάρχει βεβαιότητα για την έκβαση των συζητήσεων. Για τη χρήση του 2020, η Intrasoft International κατέγραψε έσοδα EUR 197εκ, λειτουργικά κέρδη (EBITDA) EUR 18εκ και καθαρά κέρδη EUR 3εκ, ενώ στο πρώτο εξάμηνο του 2021 οι πωλήσεις ανήλθαν στα EUR 101εκ (+8% σε ετήσια βάση) και τα κέρδη EBITDA στα EUR 9,9εκ (+4% σε ετήσια βάση). Σημειώνεται ότι το ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων της εταιρίας προσέγγισε τα EUR 900εκ στις 30/6/2021.

Η Epsilon Net γνωστοποίησε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος Ιωάννης Μίχος πώλησε 50,000 μετοχές και ο Οικονομικός Διευθυντής Ιωάννης Κουτκουδάκης πώλησε 10.000 μετοχές της εταιρίας στις 4 Οκτωβρίου 2021.

 

Αποποίηση Ευθύνης

Οι απόψεις, τιμές, ποσά ή επιτόκια και κάθε προφορική ή γραπτή ανάλυση είναι ενδεικτικές και αντανακλούν καλόπιστα γενόμενες παραδοχές, καθώς και την διαθέσιμη σε μας πληροφόρηση για τα σχετικά δεδομένα της αγοράς. Έχουν απλώς ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν συνιστούν σε καμία περίπτωση προτροπή για πραγματοποίηση και προτροπή οποιασδήποτε συναλλαγής. Τα δεδομένα που παρατίθενται έχουν ληφθεί από πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες και έχει καταβληθεί κάθε δυνατή επιμέλεια για την ορθή επεξεργασία τους. Ωστόσο, τα δεδομένα δεν έχουν επαληθευτεί από την Εταιρία και δεν παρέχεται καμία εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή, για την ακρίβεια, πληρότητα ή εγκυρότητά τους. Οι απόψεις που διατυπώνονται ισχύουν κατά τη χρονική στιγμή εκδόσεως του εντύπου και υπόκεινται σε αναθεώρηση χωρίς οποιαδήποτε προειδοποίηση.

Πρωινή ενημέρωση 06-10-2021.pdf